האם מנורות ייבוש בטוחות לשימוש?
כן, הן לחלוטין כן!!!
מחקרים מדעיים רבים שבוצעו ע"י מדענים בעלי שם עולמי הדגימו שמנורות UV בטוחות לחלוטין, אבל יש המון אנשים שאינם יודעים זאת.
למרבה הצער, כיום אנו צורכות את רוב המידע מהתקשורת, אשר בד"כ מטעה או מטה את המידע לצרכיה השיווקיים.
מחקרים מראים שגם נורת LED וגם נורת פלורסנט במנורות ייבוש לציפורניים בטוחות לשימוש.
המחקרים המדעיים אישרו שהשימוש במנורות UV בטוח לשימוש פי 3 מאור שמש טבעי מעל ראשינו ופי 11 מזווית אמצעית. (זווית אמצעית של אור יום מתרחשת בסביבות השעה 15:00, תלוי באיזה אזור בעולם, כאשר השמש מעל ראשינו ומתחילה לשקוע באופק)
במשך שנים רבות דרמטולוגים אמרו לנו שזווית אמצעית של השמש לא יכולה לגרום לכוויות בעור ונחשבת בטוחה אפילו ללא מקדם הגנה. אז כן, מנורת UV בטוחה בפי 3 לפחות מאור שמש טבעי.
מנורות UV תוכננו בקפידה.
לדוגמה: הן פולטות אך ורק UVA שהיא הקרינה הבטוחה ביותר מתוך הספקטרום של UV ויותר מ 40% של הקרינה מחוסל לחלוטין.
( UVB ו UVC אינן משמשות כחלק ממערך ייבוש הציפורניים)
מנורות אלו יודעות לסנן את הקרינה ולאפשר רק לאורך גלי ה UVA לעבור. העוצמה הנמוכה של פליטת אור ה UV בשילוב עם סינון גלי אורך הן הסיבות לכך שמנורת הייבוש בטוחה יותר מאור שמש טבעי. ידי הלקוחה יצטרכו לבלות לפחות שעתיים במנורת UV עוצמתית במיוחד כדי אולי להאדים קצת את עור הידיים.
המעניין הוא שבמשך שנים רבות רופאים נהגו להמליץ על שימוש במנורות UV כדי לטפל בפסוריאזיס והטיפול נחשב כבטוח מאד ויעיל. כאשר החוקרים המדעיים השוו בין שימוש בנורת UV לצורך טיפולי ציפורניים לבין חשיפה רפואית לאור UV בחולי פסוריאזיס, הם קבעו כי לקוחה לטיפול בציפורניים תצטרך להיחשף במשך 250 שנים לאור UV כדי להשוות לסיכונים הכרוכים בטיפולי פסוריאזיס.
מנורת UV משומשת לאורך זמן של כ-8 דקות, פעמיים בחודש כך שללקוחותייך יש סיכון הרבה יותר גבוה בחשיפה לשמש כאשר הן יושבות בתוך הרכב בדרך לסלון ובחזרה.
כל עוד טכנאי הציפורניים המקצועיים משתמשים בציוד עפ"י הוראות השימוש ומקפידים על כל האזהרות, הסבירות לחשיפה לא בריאה של קרני UV מאד נמוכה. רמות נמוכות של חשיפה נחשבות אף להכרחיות לבריאות.
מיתוס נפוץ שאור השמש מכיל ויטמין D. כאשר העור שלנו נחשף ל UV העור מתחיל לייצר ויטמין D החיוני לחיים בריאים. ללא רמות נמוכות של חשיפה ל UV, אנשים מפתחים לעיתים קרובות ליקויים ברמות הוויטמין, העלולים ליצור מגוון רחב של תופעות לוואי חמורות והשפעות בריאותיות.
אז כמובן, ישנן רמות בטוחות של חשיפה ל UV אשר נחוצות לבריאותנו והן אינן חורגות מהרמות הבטוחות.
אל תלכו שולל על ידי מידע מוטעה!
ביבליוגרפיה: Doug Schoon – "Face To Face"